János vitéz JátékTár és kézműves műhely

 - kiskamasz, és családi foglalkoztató 12 játékeszközzel, drámás formákkal, és kézműves alkotó tevékenységgel -

Új játszatónkban Petőfi költeményét alapul véve, egy huszárvágással rögtön játékba invitálunk minden résztvevőt. Játékállomásaink a verses mese adta szereplőket, vagy éppen helyzeteket járják körül, szóló-, páros-, és közösségi játékok formájában.

Komplett iskolai osztályoknak a program egész csoportos, drámapedagógiai formákat kínáló ötleteléssel kezdődik több körben, majd egy röpke, tárlatvezetés jellegű játékismertető után szabad játékra van lehetőség.

A játszatóval párhuzamosan, rögtönzött kézműves műhelyünkben a játék kontextusában maradva egyszerű automatát - kézzel hajtható kis szerkezetet - készíthetnek a program résztvevői.

Játékeszközeink között az ügyességi, a mozgáskoordinációt fejlesztő, a versenyhelyzetre, illetve az együttműködésre épülő, és a memóriát használó játék egyaránt megtalálható. Eszközparkunk egy egyedülálló ritkaságot, egy kipróbálható Petőfi korabeli velocipéd gyermekjáték replikát is tartalmaz.

A 12 nagyméretű eszközös játékot, és kézműves alkotó tevékenységet felkínáló tematikus játszatónk ideális esetben szabad téren megvalósuló program.