Kiskalács műhely


Foszlós kalács készítő alkotóműhelyünket az évkör jeles ünnepei közül az adventi, a farsangi, vagy a húsvéti időszakhoz egyaránt ajánljuk. Műhelyünk rögtönzött közösségi teret, az együtt alkotást örömét, és izgalmát kínálja, Pop Up jelleggel, a gasztronómiai trendet követve.

A kalács, a különleges alkalmakra sütött tésztaétel, több, mint öt évszázada a magyar parasztkonyha legrangosabb ünnepi tésztája.

A szabadtéri alkotó folyamatra épülő foglalkoztatónk során a résztvevőkkel közösen foszlós kalácstésztát dagasztunk, kelesztünk, majd a kiskalácsokat a fatüzelésű mobil kemencékben együtt sütjük meg.

Az adventi időszakban a magyar parasztkonyha ünnepi süteményét, a mákos kiskalács elkészítését kínáljuk. Húsvét ünnepén foszlós sós kalácsot, pünkösd idején fonott kiskalácsot készíthetnek a program résztvevői alkalmi kalács műhelyünkben.

A cselekvésre épülő foglalkoztatónkból nem marad ki a mese, a mesélés sem. 

A "Mennyit bír ki a búzaszem?" című remek népmesét is elmeséljük a részvevőknek, régen elfeledett vásári képmutogató stílusban, kézzel pingált táblaképeket használva.

Advent idején Kiskalács műhelyünkkel párhuzamosan szívesen ajánljuk az elő zenével, népi hangszerekkel kísért hagyományos bábtáncoltató betlehemes játékunkat. Emellett, közösségi foglalkoztató gyanánt - a családi szabad játékot kínáló - eszközös játékparkunk különféle játékai is izgalmas pillanatokat nyújthatnak.

A kiskalács műhely program a fával fűtött, zárt tűz-, és sütőtérrel rendelkező kemencénk okán szabadtérre ajánlott.

A program helyigénye egy kb. 40 négyzetméteres szabad terület, a program játékideje 120 – 300 perc.


Bővebb információért, részletes ajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Dusa Gábor és Erhardt László fotói: