A kőleves - társasjáték


- bukovinai kapros pityókaleves, kijátszva, együtt főzve, mesemondással körítve -


Műhelyünk társasjátéka a jól ismert népmese bukovinai változata, különféle formákban feldolgozva. Műhelyünk rögtönzött közösségi teret, az együtt alkotás örömét, és izgalmát kínálja, Pop Up jelleggel, a gasztronómiai trendet követve.

A mesét Pintér Zsolt előszavas mesemondó cimboránk, a Világszárnya Magyar Népmesemondó Szövetség elnökének tolmácsolásában hallgathatjuk.

A program résztvevőinek - a történetbe aktív módon, játszóként belépve - különféle próbatételek során meg kell szerezniük a kőleves hozzávalóit. Ha mindez sikerül, a mesemondással, ill. a történettel párhuzamosan együtt állunk neki a kőlevesünk megfőzéséhez.

A program izgalmas, rendhagyó, és komplex Pop Up foglalkoztató: hagyományos mesemondással, némi szerepjátékkal, megoldandó feladatokból álló játéksorral, ételkészítéssel, és programot záró közös étkezéssel.

A foglalkoztató gyermekeknek, és játékos kedvű felnőtteknek egyaránt ajánlott, a részvétel 6 éves kor fölött ajánlott.

A társasjáték résztvevői létszáma maximált, egy-egy alkalommal max. 40 főnek tudjuk kínálni. A komplex foglalkoztató szabadtéren, és zárt térben egyaránt megvalósítható.

A program játékideje 90 - 120 perc.


Kedvcsinálóként következzék a kőleves receptje, ahogyan mi szeretjük, és kínáljuk:

A kőleves – üstben főtt bukovinai kapros pityókalaves

Hozzávalók: egy darab csinos formájú kő, víz, só, füstölt szalonna, köménymag, őrölt bors, kapor, petrezselyem, pityóka, tojás, liszt, joghurt

A követ belerakjuk a vízzel töltött üstbe. Főzzük, forraljuk. Ha ügyesek vagyunk, szerzünk némi sót. Hozzá kevés füstölt szalonnát, jó adag kaprot, borsot, és köménymagot ízlés szerint. Főzzök tovább az üst tartalmát. Közben kóstolgatjuk, nagyot csettintve nyelvünkkel, s fennhangon dicsérjük levesünket. Némi szerencsével szerzünk pityókát, tojást, búza lisztet. Gyorsan galuskát készítünk, s közösen beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. Ha továbbra sem hagy el minket a szerencse, fellelt joghurtos – fokhagymás habarással besűrítjük a kőlevesünket. A kőtől jó pénzért válunk meg, a levest pedig elégedetten fogyasztjuk el, együtt asztalhoz ülve.


Bővebb információért, részletes programajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot!