Rólunk

A MERENDE műhely a néphagyományok és az emberléptékű gyermek-, ill. felnőttjátékok napjaink kulturális életéhez mért újraélesztésével, bemutatásával igyekszik teljessé tenni a jeles napokra szervezett közösségi programokat, eseményeket, színházi formákat használva.

Elhivatott, rutinnal rendelkező, gyerekekkel, fiatalokkal és felnőttekkel napi szinten foglalkozó emberek vagyunk: színház-, művészet- és táncpedagógusok, színészek, zenészek, kulturális szakemberek.

Társulatunk specialitása egyrészt a cselekvésre, és közös játékra épülő foglalkoztatók felkínálása, másrészt a néphagyományon alapuló, ünnepkörökhöz kötődő programok létrehozása. Foglalkoztatóink alapját színházi konvenciók, közösségi játékok, rituális és dramatikus népszokások, népmesék, dramatikus, és cselekvésre épülő játékhelyzetek, és kézműves alkotótevékenységek képezik.

Többféle munkaformában - de mindenképp a résztvevők bevonásával dolgozunk: nagy közösségi rituálék, kisebb csoportos színházi eszközökkel dúsított foglalkozások, virtusjátékok, . Programsorozataink minden korosztályt megmozgatnak, nemcsak látványos, de tartalmas szórakozást kínálnak valamennyi résztvevőnek, érdeklődőnek.

A MERENDE műhely alapvető feladatának tekinti, hogy igényes és izgalmas, értékőrző játékprogramokat kínáljon gyermekek, fiatalok és felnőttek számára.