Mennyit bír ki a búzaszem?

Cselekvő - mesélő foglalkoztató malomtól a lepénykenyérig


A gyermekeknek, felnőtteknek, akár családoknak egyaránt szóló foglalkoztató során műhelyünk csupa egyszerű manuális tevékenységet kínál, melyekkel a programunkban résztvevők ritkán, vagy egyáltalán nem találkozik - búzamagból lisztet őrölünk, a friss lisztből lepényt sütünk.

Műhelyünk rögtönzött közösségi teret, az együtt alkotást örömét, és izgalmát kínálja, Pop Up jelleggel, a gasztronómiai trendet követve.

A résztvevők búzából - kézzel hajtható - házimalommal lisztet őrölhetnek, a maguk által készített és átszitált, teljes kiőrlésű lisztből tésztát gyúrhatnak, majd ebből a tésztából - a zárt tűztérrel rendelkező -sparheltünkön a legősibb kenyeret, kelesztetlen lepényt süthetnek, biztonságosan, szakavatott irányítással.

A cselekvésre épülő foglalkoztatóból nem marad ki a mese, a mesélés sem. A foglalkoztató címével azonos népmesét is elmeséljük a résztvevőknek, utcaszínházi jelleggel, régen elfeledett vásári képmutogató stílusban, kézzel pingált táblaképeket használva - keretes szerkezetet adva a foglalkoztatónak.

Bővebb információért, részletes programajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot!