Bábtáncoltató betlehemes játék

Műhelyünk hagyományon alapuló, részben a nézőket is bevonó, bábtáncoltató betlehemes előadást kínál, dunántúli és torna megyei betlehemes játékok alapján. Hagyományos fa bábokkal, fából készült kellék- és eszközrendszerrel elevenítjük fel a Megváltó születésének igaz történetét, énekkel, és élő zeneszóval, furulyával, ütőgardonnal, és tapannal - ahogy a régiek is tették.

Betlehemesünk élőzenével kísért, nézőcsalogató menettel veszi kezdetét, a játék közvetlen helyszíne körül. A harsány menetben - népzenei kísérettel – kikiáltjuk, és felmutatjuk a betlehemes játékunk szereplőit, a bábokat is: a Kisdedet, Gábriel arkangyalt, a három pásztort, Heródest, és a Halál figuráját, no meg az archaikus kecskejáték főszereplőjének miniatűr változatát, Kati kecskénket.

Az előadást követően - a megrendelő igénye szerint - kétféle foglalkoztatót kínálunk a közönségnek:

- élőszavas mesemondással magyar népi biblikus történeteket hallhatnak a Szent Családról, eredetmeséket a Parasztbibliából,

- egyszerű szabályjátékokból álló, pár játékból álló közös játszatót kínálunk a nézők között lévő gyerekeknek, és szüleiknek, akár komplett családoknak, természetesen az előadás nyújtotta kontextusban maradva.

A betlehemest, ill. a mesemondást, vagy a játszatót követően szívesen ajánlunk hagyományos gyertyamártást is, kézműves alkotótevékenység gyanánt.

A program játékideje - a betlehemest követő játszatással, vagy mesemondással együtt - kb. 50 perc, a program szabadtéren, és beltéren egyaránt megvalósítható. Az előadás helyigénye egy, hozzávetőlegesen 20 négyzetméteres játéktér. 

A bábtáncoltató betlehemes játék a Merende Műhely, és a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület koprodukciója. 

Bővebb információért, részletes programajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Fotógaléria