"Forradalmi perecz, azaz Tsemege Tsináló"

- ahogyan azt Petőfi szerette Jókai bableveséhez -

 cselekvő-mesélő foglalkoztató 


A Petőfi-emlékévhez kapcsolódóan műhelyünk gyermekeknek, felnőtteknek, és családoknak egyaránt szóló, alkotásra épülő, izgalmas manuális tevékenységet kínál.

A résztvevők kelt tésztából perecet gyúrhatnak, majd a tésztát a fatüzelésű, zárt tűztérrel rendelkező mobil kemencékben kisüthetik, biztonságosan, szakavatott irányítással.

Az alkotó cselekvésre épülő foglalkoztatóból nem marad ki a mese, a mesélés sem.

A perec megalkotásának középkori legendáját is elmeséljük a résztvevőknek, utcaszínházi jelleggel, régen elfeledett vásári képmutogató stílusban, kézzel pingált táblaképeket használva - keretes szerkezetet adva a foglalkoztatónak.

A komplex foglalkoztató helyigénye egy, kb. 50 négyzetméteres szabad terület. A tésztagyúráshoz asztalok szükségesek. Minden más eszközt és alapanyagot - előre begyúrt, és kelesztett tészta, kemence, bogrács, tűzifa, tálcák, törlők, és tűzoltó készülék - mi biztosítunk.

Biztonságtechnikai szempontból a mobil kemence kezelését, és a sütési műveletet munkatársunk végzi, a résztvevők segítő figyelme mellett. Az általunk előre begyúrt kelt tészta tervezett mennyiségének meghatározása előzetes egyeztetést igényel.

A foglalkoztató helye alapvetően szabadtér, hiszen a főzési, és sütési fázis kizárólag szabadtéren kivitelezhető, rossz idő esetén is. A foglalkoztató főzés, és sütés előtti munkafolyamatai zárt térben is működtethetők. A mobil kemencénk szállítása, és elhelyezése kapcsán a konkrét helyszín legyen autóval is megközelíthető.


Fotógaléria