"Megint beszélünk s csak beszélünk..."?

- vitaszínházi formára épülő közös gondolkodás kamaszoknak -


A foglalkozás során Petőfi Sándor verseivel, versrészleteivel kínálunk lehetőséget párbeszédre, disputára, illetve installációra épülő csoportos alkotó tevékenységre.

A foglalkozás célközönsége a 15 - 18 éves, középiskolás korosztály, lehetőség szerint egy konkrét iskolai osztály, de iskolán kívüli keretben felnőttekkel is szívesen gondolkodunk együtt..

A foglalkozás hossza 90 perc, amely két tanórányi időkeret. Helyigényt tekintve a lehető legegyszerűbb formában, osztálytermi keretben dolgozunk szívesen, mindössze optimális méretű tér, és székek szükségesek.

A program során az alábbi Petőfi versek, illetve versrészletek hangoznak el:

Fa leszek, ha...; Háború volt...; Hortobágyi kocsmárosné...; Ki vagyok én? Nem mondom meg...; Megint beszélünk s csak beszélünk...; Magyar vagyok; Nem megyek én innen sehova...; Szerelemvágy; Van-e mostan olyan legény...

A programot két képzett, majd 30 éves drámapedagógiai gyakorlattal rendelkező színházpedagógus vezeti, Egervári György, és Nyári Arnold.

Egervári György: a Merende Műhely vezetője, korábban a Nemzeti Táncszínház, a Kolibri Színház, és a Pesti Magyar Színház színházpedagógus munkatársa

Nyári Arnold: a Kerekasztal Színház színész-drámatanára (www.kerekasztalszinhaz.hu)